Profesionalna Orijentacija AIP

2D usluge prof orijentacijaAnaliza individualnih potencijala – AIP

Odabrati profesiju koja nam se čini privlačnom za buduće delovanje, koja ispunjava naše kriterijume i u smislu interesovanja, posvećenja, kao i egzistencijalnog uspeha – nije nimalo lako.

Ograničenost resursa različitog spektra, kao i okolnost da se najčešće u mladosti opredeljujemo za buduću profesiju iz razloga koji nisu (u potpunosti ili nimalo) zasnovani na sposobnostima, željama i talentima koje posedujemo, umnogome dovodi do posledica kao što su: zastoj u školovanju ili napuštanje fakulteta, niz promena koje rezultiraju padom samopouzdanja, aktivnosti u velikom broju životnih sfera, kao nemogućnošću da ostvarimo uspeh, za koji osećamo da bi nam bio dostupan pod nekim drugačijim okolnostima.

Dešava se da i u zrelom dobu poželimo da se oprobamo u drugim poslovima, kao i da smo prinuđeni da menjamo profesiju. I tad smo spremni da učinimo sve ono što je do nas, kako se neuspeh ne bi dogodio. Opredeliti se u određenom pravcu ne garantuje uspeh, ako je odabir nastao samo iz pragmatskih razloga ili iz puke zainteresovanosti za određenu vrstu rada. Potrebno je imati adekvatan potencijal. Potrebno ga je ponekad i razviti, (pre)usmeriti, a najčešće i – prepoznati.

Znamo da se izborom profesije stvara čitava lepeza svih drugih životnih izbora, kao što su prijatelji, saradnici, često i emotivni partneri. Na poslu provodimo najmanje trećinu svog dnevnog vremena, ponekad i mnogo više i tato bi bilo dobro da izbor bude onaj pravi, onaj koji nam omogućava da ostvarimo sebe na najbolji mogući način. Onaj koji predstavlja naš najizrazitiji potencijal. Jer – ono što jesmo mi, u svojoj biti, ne može doneti neuspeh.

Analiza individualnih potencijala je sofisticiran postupak kojim se uz pomoć specifičnih testova i ciljanih intervjua sistematičnom analizom kreira profesionalni profil pojedinca (mlade ili odrasle osobe). Program je kreirao Phd, Milenko Vlajkov, Insitut für kognitives Management, Stuttgart, Germany).

Osnovne komponente AIP su:

 1. Dijagnostikovanje strukture ličnosti ispitanika
 2. Pronalaženje funkcionalnog motivacionog modela
 3. Identifikovanje osnovnih talenata ispitanika
 4. Otkrivanje vrednosnog sistema ispitanika
 5. Dijagnostikovanje eventualnih blokada efikasnosti
 6. Uporedna analiza dobijenih rezultata
 7. Predlog mera za profesionalni i lični razvoj
 8. Prezentovanje rezultata dobijenih uporednom analizom.

Postupak traje nekoliko sati, nakon čega se radi analiza i u naknadno zakazanom razgovoru prezentuje ispitaniku.

Ne čekajte da talenat otkrije Vas, otkrijte ga sa nama!

Inspirativne misli

 • 2bb0136742b1cbb44189c9f6fe222c45 800x800
 • 3ad7d255aaf6bc8bf51b55a43367a682 800x800
 • 5e0fe3ccf81929543e4accf17d20fab8 800x800
 • 841236ea351ba100c6a702137fc5c82a 800x800
 • 16592e0df320a956ad36526cb9cdb315 800x800
 • 937613b973a7f6c8d6c3c968be1962d3 800x800

Dragana Deh

thumb photo dragana deh

 • Msc primenjene psihologije, psihoterapeut sistemske porodične terapije
 • MA Life coach integrativnog psihodinamskog metoda
 • Osnivač i direktor udruženja za psihološke treninge i edukaciju, savetovališta „PsihoOaza“.
 • Nastavnik na Fakultetu za medije i komunikacije, Departman za psihologiju u Beogradu.

Detaljnije

Kontaktirajte nas

PsihoOaza
Knjeginje Zorke 50
Beograd
Tel.: +381 (0)65 23 555 32
E-mail: dragana@psihooaza.com
E-mail: office@psihooaza.com

Pošaljite nam poruku

Naša ponuda

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prethodno Sledeće

On-Line Savetovanje

Za sve koji nemaju mogućnosti da dođu na terapiju, savetovanje ili koučing, otvorili smo mogućnost on-line savetovanja (skype). Mogućnost da o svojim poteškoćama porazgovarate na maternjem jeziku, bez jezičkih barijera i bez brige da li razume Vas, Vaše običaje, potrebe, navike – sada je pred Vama.

Zakažite termin!

Savetovanje

Savetovanje se primenjuje u radu sa osobama koje imaju poteškoća i žele dana nađu rešenje, a cilj savetovanja je otklanjanje prolaznih problema.

Više o Savetovanju

Psihoterapija

Psihoterapija je postupak pružanja psihološke pomoći zasnovan na određenom terapijskom pristupu. Cilj psihoterapije je da klijenta oslobodi simptoma, oduči od problematičnog načina doživljavanja i nepoželjnih obrazaca ponašanja kao i da izazove pozitivne promene u ličnosti u svim oblastima življenja. Pristup: individualni, grupni, partnerski i porodični.

Više o Psihoterapiji

Lajf Koučing

Koučing je trening životnih veština, proces usavršavanja životnih veština i razvijanja potencijala osobe u bilo kojoj oblasti života. Namenjen je onima koji žele da napreduju, da još više razviju sopstvene potencijale i povećaju efikasnost.

Više o Lajf Koučingu

Autogeni Trening

Trening predstavlja integraciju odabranih praktičnih relaksacionih postupaka, čiji je glavni cilj oslobađanje od viška psiholoških i fizioloških tenzija. To je terapeutska tehnika psihofizičke relaksacije koja je inspirisana istočnjačkim tehnikama meditacije i joge.

Više o Autogenom Treningu

Asertivni Trening

Asertivni trening je namenjen svim ljudima koji žele da poboljšaju komunikaciju, da ovladaju veštinama dobrog sagovorništva i nauče kako da ostvare/poboljšaju odnose sa okruženjem i istovremeno razviju /uvećaju osećaj samopouzdanja i samopoštovanja.

Više o Asertivnom Treningu

Predbračno Savetovalište

Mesto gde se osobe mogu osnažiti, osposobiti i pripremiti za kvalitetan i uspešan bračni/partnerski odnos Nepripremljenost za brak se ogleda u većem procentu razvoda, "izbegavanju" zasnivanja bračne zajednice, spektru zabluda o partnerskoj ljubavi, seksualnosti i komunikaciji. Stručne osobe će pomoći mladima, ali i onima koji žele da ponovo stupe u brak da obrade i prorade svoja uverenja, stavove i očekivanja od braka.

Više o Savetovanju

Roditeljstvo

Većina roditelja ima želju da svojoj deci pruži najbolje od sebe što ima, ali se u tom davanju često naprave prepreke i zastoji. Ovaj kompleksan zadatak se odvija kroz dugačak proces življenja, stoga je potrebno pomoći roditeljima da ojačaju emocionalno i kognitivno za takve aktivnosti na razvojnom putu deteta.

Više o Porodičnoj psihoterapiji

Ponuda za preduzeća

Supervizija tima doprinosi poboljšanju klime u timu kroz kvalitetniju saradnju, efikasnost i rad svih članova tima. Osvetljavanjem proteklih dešavanja u timu, utičemo na povećanje kompetentnosti u budućnosti.

Više o Ponudi za preduzeća