Dragana Deh Bio

Dragana Deh

thumb photo dragana deh

 • Msc primenjene psihologije, psihoterapeut sistemske porodične terapije
 • MA Life coach integrativnog psihodinamskog metoda
 • Osnivač i direktor udruženja za psihološke treninge i edukaciju, savetovališta „PsihoOaza“.
 • Nastavnik na Fakultetu za medije i komunikacije, Departman za psihologiju u Beograde.
 • Deo je edukatorskog tima Centra za integrativnu psihodinamsku psihoterapiju, savetovanje i koučing, i učestvuje u edukacijama budućih psihoterapeuta i koučeva.
 • Učesnik više konferencija, kongresa i simpozijuma na temu porodice i porodičnih odnosa, problema separacije, bolesti zavisnosti, stresa, sindroma izgaranja, etike u radu.
 • Autor je nekoliko edukativnih programa i treninga (Autogeni trening, Porodična komunikacija, Samorazvoj i dr.).

O sebi

Učenje i iskustvo su me učinili zrelijom i zdravijom, veselijom i boljom, uvećale mi spoznaje, umanjile brige, donele neka druga rešenja i nove ideje. Ali više nego što navedeno smatram profesijama, smatram ih svojim izborima. A svi moji izbori bave se načinima da se život koji živimo učini boljim, radosnijim, dostojnijim, kvalitetnijim, lepšim, uspešnijim …

Svi ti izbori vole čoveka i traže ono što je u njemu najbolje, da baš to izrone na površinu kao nepokolebljiv potencijal i nepokorivu snagu. Duboko verujem da svako od nas, baš svako, ima svoj rudnik zlata, na čijem se vrhu često nalaze rude koje ne umemo da koristimo, koje nam možda i smetaju, a ponekad i uveravaju da ispod njih ničeg drugog nema. Ponekad čovek ne poštuje upravo ono što je u njemu najbolje, ponekad to i omalovaži, kao što svaka snaga prezire lakoću.

Svoje učitelje – tražila sam na mnogim stazama života. To su nekad bile knjige, roditelji, sestra, ponekad prijatelji, katkad moji profesori, kolege. Pratila sam sjaj ideja i ritam srca, osluškujući u svakom času racio. Tražila sam mišljenje i savet od bližnjih, ali i od onih koji to nisu.

Onda sam razumela da je bliskost sve ono i da su to svi oni koje razumemo i od kojih odgovori dođu. Bliskost je znanje. Bliskost je razumevanje. Razumevanje i bliskost su uvek na pragu ljubavi… Borila se sa verom i uverenjima, rugala se prošlosti, zamišljala budućnost i zanemarivala ovaj čas u kom je nešto već prestalo da postoji i drugo je nastalo. Zapravo sam o snazi tog časa učila celog svog života.

I sada s ponosom kažem da sam naučila da prepoznam baš ovaj trenutak, kao najveću vrednost i smisao, ovde gde sam, ovde i sada. I da ću uvek tražiti najbolji mogući način da inspirišem druge na to i učestvujem u procesu poboljšanja svih aspekata življenja.

 

Sertifikati

sertifikati

 

O PsihoOazi

O PsihoOazi

 


Inspirativne misli

 • 2bb0136742b1cbb44189c9f6fe222c45 800x800
 • 3ad7d255aaf6bc8bf51b55a43367a682 800x800
 • 5e0fe3ccf81929543e4accf17d20fab8 800x800
 • 841236ea351ba100c6a702137fc5c82a 800x800
 • 16592e0df320a956ad36526cb9cdb315 800x800
 • 937613b973a7f6c8d6c3c968be1962d3 800x800

Dragana Deh

thumb photo dragana deh

 • Msc primenjene psihologije, psihoterapeut sistemske porodične terapije
 • MA Life coach integrativnog psihodinamskog metoda
 • Osnivač i direktor udruženja za psihološke treninge i edukaciju, savetovališta „PsihoOaza“.
 • Nastavnik na Fakultetu za medije i komunikacije, Departman za psihologiju u Beogradu.

Detaljnije

Kontaktirajte nas

PsihoOaza
Knjeginje Zorke 50
Beograd
Tel.: +381 (0)65 23 555 32
E-mail: dragana@psihooaza.com
E-mail: office@psihooaza.com

Pošaljite nam poruku

Naša ponuda

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prethodno Sledeće

On-Line Savetovanje

Za sve koji nemaju mogućnosti da dođu na terapiju, savetovanje ili koučing, otvorili smo mogućnost on-line savetovanja (skype). Mogućnost da o svojim poteškoćama porazgovarate na maternjem jeziku, bez jezičkih barijera i bez brige da li razume Vas, Vaše običaje, potrebe, navike – sada je pred Vama.

Zakažite termin!

Savetovanje

Savetovanje se primenjuje u radu sa osobama koje imaju poteškoća i žele dana nađu rešenje, a cilj savetovanja je otklanjanje prolaznih problema.

Više o Savetovanju

Psihoterapija

Psihoterapija je postupak pružanja psihološke pomoći zasnovan na određenom terapijskom pristupu. Cilj psihoterapije je da klijenta oslobodi simptoma, oduči od problematičnog načina doživljavanja i nepoželjnih obrazaca ponašanja kao i da izazove pozitivne promene u ličnosti u svim oblastima življenja. Pristup: individualni, grupni, partnerski i porodični.

Više o Psihoterapiji

Lajf Koučing

Koučing je trening životnih veština, proces usavršavanja životnih veština i razvijanja potencijala osobe u bilo kojoj oblasti života. Namenjen je onima koji žele da napreduju, da još više razviju sopstvene potencijale i povećaju efikasnost.

Više o Lajf Koučingu

Autogeni Trening

Trening predstavlja integraciju odabranih praktičnih relaksacionih postupaka, čiji je glavni cilj oslobađanje od viška psiholoških i fizioloških tenzija. To je terapeutska tehnika psihofizičke relaksacije koja je inspirisana istočnjačkim tehnikama meditacije i joge.

Više o Autogenom Treningu

Asertivni Trening

Asertivni trening je namenjen svim ljudima koji žele da poboljšaju komunikaciju, da ovladaju veštinama dobrog sagovorništva i nauče kako da ostvare/poboljšaju odnose sa okruženjem i istovremeno razviju /uvećaju osećaj samopouzdanja i samopoštovanja.

Više o Asertivnom Treningu

Predbračno Savetovalište

Mesto gde se osobe mogu osnažiti, osposobiti i pripremiti za kvalitetan i uspešan bračni/partnerski odnos Nepripremljenost za brak se ogleda u većem procentu razvoda, "izbegavanju" zasnivanja bračne zajednice, spektru zabluda o partnerskoj ljubavi, seksualnosti i komunikaciji. Stručne osobe će pomoći mladima, ali i onima koji žele da ponovo stupe u brak da obrade i prorade svoja uverenja, stavove i očekivanja od braka.

Više o Savetovanju

Roditeljstvo

Većina roditelja ima želju da svojoj deci pruži najbolje od sebe što ima, ali se u tom davanju često naprave prepreke i zastoji. Ovaj kompleksan zadatak se odvija kroz dugačak proces življenja, stoga je potrebno pomoći roditeljima da ojačaju emocionalno i kognitivno za takve aktivnosti na razvojnom putu deteta.

Više o Porodičnoj psihoterapiji

Ponuda za preduzeća

Supervizija tima doprinosi poboljšanju klime u timu kroz kvalitetniju saradnju, efikasnost i rad svih članova tima. Osvetljavanjem proteklih dešavanja u timu, utičemo na povećanje kompetentnosti u budućnosti.

Više o Ponudi za preduzeća